Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adhatunk ékszert ajándékba egy férfinak?

Adhatunk ékszert ajándékba egy férfinak?
Erre a kérdésre a válaszunk egy nagy, határozott IGEN! Amikor felmerül a kérdés, hogy mit adjunk egy férfinak ajándékba, az ékszer az egyik legutolsó dolog, ami eszünkbe jut. Pedig típusú egy ilyen ajándék nagyon különleges és személyes lehet, ha körültekintően választunk. Rugaszkodjunk most el egy kicsit az óráktól, ami bizonyos fokig beleilleszkedik a férfi-ékszer kategóriába és vizsgáljuk meg a többi lehetőséget is.

Régebben a férfiak rendszeresen hordtak ékszereket, melyeknek nagyon fontos jelentése is volt. Jóval feltűnőbbeket és díszesebbeket, mint manapság. Egyes ókori ékszerek komoly fejtörést okoztak a régészeknek, hiszen nehéz volt megállapítani, hogy férfi vagy nő viselte annakidején. 


A gyűrűk a férfiak számára nagy jelentőséggel bírtak, és gyakran a társadalmi státuszukat és az identitásukat fejezték ki. A gyűrűk lehetnek egyszerűek vagy díszesek, és készülhettek aranyból, ezüstből, bronzból vagy más anyagokból.
A gyűrűk közül különleges fontos szerepet töltött be a pecsétgyűrű, amely a rangot és a családot szimbolizálta és egyfajta aláírásként, hitelesítésként is szolgált. A leggyakrabban a levelek, okiratok pecsételéséhez használtak. 
Az ókori férfiak számára a nyakláncok az istenekkel való kapcsolatot jelentették, és fontos szerepet játszottak a vallási szertartásokban. A nyakláncok lehetnek egyszerűek vagy díszesek, és készülhettek drágakövekből, aranyból, ezüstből vagy más anyagokból. 
A díszes arany és ezüst karkötők is a társadalmi rangot jelképezték, bár ez a divat a középkorra kikopott, helyét az órák és a díszes óraláncok vették át, mint a társadalmi státusz legjellemzőbb szimbólumai.
A fülbevaló viselése az ókorban megszokott volt mindkét nem részéről, de a férfiaknál az elmúlt pár évtizedben kezd újra divattá válni. Erre az ékszerre a férfiak esetében mindenkor a visszafogottság volt jellemező. Nemesfémből készült egyszerű karika mely nem hordozott és hordoz különösebb jelentést.

Milyen ékszert válasszunk egy férfinak?

Az ékszerek viselése személyes stílus kérdése, így nincs kőbe vésve, hogy milyen ékszereket kellene hordania egy férfinak. Azonban, itt van néhány általános javaslat:

Karóra: Egy stílusos karóra a legtöbb férfi számára a legfontosabb ékszer. Azon túl, hogy praktikus, egy jó minőségű karóra a megjelenést is feldobja.


Gyűrű: Egy egyszerű, de stílusos gyűrű, például egy karikagyűrű vagy egy divatos pecsétgyűrű is nagyon jól mutathat.


Nyaklánc: Válassz egy egyszerű, letisztult darabot, amely illeszkedik a megajándékozott stílusához.


Karkötő: A karkötők is nagyon népszerűek a férfiak körében. Válassz egy minőségi darabot, amely kiegészíti az öltözékedet. A Rochet 1904 óta készít ékszereket férfiaknak. Az évszázados tapasztalat, a családi örökség folytatása és folyamatos innováció tették mára a férfi acél ékszerek világszerte vezető ékszer márkájává a Rochet-et. A Rochet ékszereket választva garantáltan sikeres lesz az ajándékozás. 

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelő ékszert, át kell gondolnunk, mi lenne a legmegfelelőbb.  Figyeljünk oda arra, hogy olyan ékszert választunk, hogy az illeszkedjen a férfi stílusához és ízléséhez.

Íme, néhány tipp az ékszer ajándékozásához


Vegyük figyelembe a férfi stílusát és ízlését. Ha tudjuk, hogy milyen ékszereket szokott hordani, akkor az adhat nekünk egy iránymutatást. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor válasszunk valami egyszerű és klasszikus darabot, amely illeszkedik a legtöbb férfi stílusához.


Válasszunk minőségi anyagokat! Az ékszer egy hosszú távú ajándék, így fontos, hogy jó minőségű anyagokból készüljön. Az arany, az ezüst és a platinát tartós anyagoknak számítanak, és szépek maradnak hosszú ideig.


Personalizáljuk! Egy ékszer személyessé tehető, ha valamilyen személyes üzenetet vagy jelképet gravíroztatunk rá. Például az illető nevét, az évfordulójukat vagy egy szív alakú medált, ami azt jelképezi, hogy a másik fontos nekünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: karkötő Rochet Férfiaknak
Az oldal tetejére