Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hagyd, hogy elvarázsoljanak a Mystyle Kollekció kék zafír ékszerei

Hagyd, hogy elvarázsoljanak a Mystyle Kollekció kék zafír ékszerei
A kék zafírra ősidőktől fogva az elegancia és a természet misztikus harmóniájának szimbólumaként tekintünk. Ékszerbe foglalva különleges színe azt jelenti, hogy viselőjében sokkal több rejlik, mint első pillanatra gondolnánk. És ugyanez igaz magára a drágakőre is.

Ez a meseszerű drágakő valójában egyfajta korund. A korund az oxidok és hidroxidok osztályába tartozó ásványfaj, a gyémánt után a legértékesebb drágakőfajta. A zafírok többféle színben megtalálhatóak, de a kék zafír különlegessége és gyönyörűsége az, ami kiemeli a többi közül. A zafírok ásványi alapja az alumínium-oxid, melynek kristályrácsában kis mennyiségű vas és titán ásványi elemek adják meg a kék színét. Ez a folyamat több százmillió év alatt zajlik le a Föld mélyén, ahol a kő a magas hőmérséklet és nyomás hatására formálódik.


A kék zafír legkedveltebb és legismertebb árnyalata a mély, tengerkék vagy égkék, amelyet gyakran az isteni éghez és az óceán mélységéhez hasonlítanak. Ezen színnek varázsa, hogy természetes békét és nyugalmat sugároznak.


Ám a kék zafír jelentése mélyebb, mint amit a szemünk lát. Ezt a drágakövet számos kultúra spirituális és vallási értékkel ruházta fel. A hindu mitológiában a kék zafír szent kőként tisztelt, és a kilenc bolygót képviselő egyik istenséghez, Sanihoz (Szaturnushoz) kötik. Sani azokat szereti, akik bátrak és türelmesek. Sani általában a kedvenc színét, a sötétkéket viseli. Az ókori görögök úgy hitték, hogy a kék zafír az igazságot, a bölcsességet és az erkölcsöt jelképezi. Ezenkívül a zsidó hagyományokban a tíz parancsolatot egy kék zafírra írták, ami még inkább növelte ennek a drágakőnek a jelentőségét.


A kék színű ékszerek viselése szintén különleges spirituális értelemben lehet fontos. A pszichológiában a kék szín a nyugalom, a harmónia és a bizalom szimbóluma. Viselése segíthet stresszes helyzetekben, és segít a gondolataink rendezésében. A meditáció során is kedvelt szín, mivel segíti a belső béke elérését és a szellemi növekedést.
Az ékszerek nemcsak az anyagi értéket képviselik, hanem az érzelmeket és az emberi kreativitást is, amelyek által még különlegesebbé válnak.


A Life & Style webáruház Mystyle kollekciójában elragadó kék zafír köves, vagy sorköves ékszerek várnak benneteket. Ezek a kifinomult darabok remekül kombinálhatóak a kollekció többi ékszerével, például a fehér és fekete gyémántból készült ékszerekkel. A kék zafír ragyogása és a drágakövek eleganciája garantáltan elvarázsol majd mindenkit, aki ezeket az értékes ékszereket választja.
Ne felejtsétek, a kék zafír nem csupán egy drágakő - ez a természet csodája, az elegancia és a spirituális mélység szimbóluma. Lépjetek be ti is az ékszerek mesés világába, és válasszátok a Life & Style Ékszerbolt Mystyle kollekcióját, hogy egy kis varázslat mindennapjaitok részévé váljon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: MyStyle Kombinálható ékszerek zafír
Az oldal tetejére