Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes vagy mesterséges gyémánt? Melyiket válasszam?

Természetes vagy mesterséges gyémánt? Melyiket válasszam?

Amikor ékszert választasz, egyik legfontosabb szempont az anyagminőség. Az ékszerekben a gyémántok kétségtelenül az egyik legkedveltebb alapanyagok. Azonban, amikor gyémánt ékszereket választasz, szembe találhatod magadat a mesterséges és természetes gyémántok közötti választással.

Mindkét anyag előnyei vannak, de azok, akik valóban különleges és minőségi ékszert szeretnének, a természetes gyémántokat választják. Röviden összefoglaljuk, miért.
A természetes gyémántok évmilliók vagy akár milliárdok alatt alakulnak a föld mélyén, mintegy 140-190 kilométer mélyen a földkéreg alatt. A gyémántok keletkezéséhez nagyon magas hőmérséklet és nyomás szükséges, amelyek a szénatomokat a föld mélyén található különböző ásványokba zárják, ahol majd hatalmas nyomás alatt átalakulnak gyémánttá. Ezek az ásványok a vulkanikus kőzetekkel együtt az idők folyamán felszínre kerülnek a vulkáni kitörések során, és a gyémántokat tartalmazó kőzeteket a folyók és a folyóvizek hordják tovább. A gyémánt bányászata hatalmas munka, és a megmunkálása külön szakértelmet igényel. A csiszolás az, ami megadja a drágakő végső formáját és csillogását.

A mesterséges gyémántokat viszont laboratóriumban állítják elő a megfelelő nyomás és hőmérséklet alkalmazásával. Ezek az anyagok általában olcsóbbak mint a természetes gyémántok. A leggyakrabban az ipar használja fel az így termelt köveket. Tömeges gyártása néhány hetet vesz igénybe hatalmas energiát felhasználva korlátlan darabszámban. 


Azonban a természetes gyémántoknak van egy olyan vonzereje, amelyet a mesterséges anyagok nem tudnak utánozni. A természetes gyémántok nagyon sokáig formálódnak föld mélyén, és ez idő alatt egyedi jellemzőket alakítottak ki, mint például a tisztaság, a csillogás és a szín. Az ékszerekbe foglalt természetes gyémántok emiatt sokkal értékesebbek és különlegesebbek, mint bármely mesterséges alternatíva.

Nincs két teljesen egyforma természetes gyémánt ezáltal biztos lehetsz benne, hogy a Te ékszered is különleges és egyedi lesz azonosítható lézer sorszámmal!


Az ékszereink minősége és stílusa garantált, hiszen csak a legmagasabb minőségű természetes gyémántokat használjuk fel. Az ékszereink nem csak lenyűgözően csillognak, hanem hosszú élettartamukkal is meggyőznek majd, hogy a legjobb választás a természetes gyémánt!
Ne habozz, válaszd a  Life & Style ékszer webáruházat, ha igazán különleges és minőségi ékszerekre vágysz. Válogass a természetes gyémántokkal készült ékszereink közül, és tedd különlegessé minden napodat!

Jó tanács:

Gyémánt ékszer vásárlás előtt, mindig keress rá hol, milyen cégtől vagy beszállítótól vásárolnak, ezzel elkerülhető a csalódás. A Life & Style ékszer az online áruházában vásárolt ékszerekre és gyűrűkre is teljes körű garanciát vállal.
Megbízható cégek listája: Responsible Jewewllery Council (RJC)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyémánt gyémánt gyűrű
Az oldal tetejére