Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
12.000FT FELETT INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 12.000FT FELETT INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
MINŐSÉGI GARANCIA MINŐSÉGI GARANCIA
TERMÉSZETES DRÁGAKÖVEK TERMÉSZETES DRÁGAKÖVEK

Természetes vagy mesterséges gyémánt? Melyiket válasszam?

Természetes vagy mesterséges gyémánt? Melyiket válasszam?

Amikor ékszert választasz, egyik legfontosabb szempont az anyagminőség. Az ékszerekben a gyémántok kétségtelenül az egyik legkedveltebb alapanyagok. Azonban, amikor gyémánt ékszereket választasz, szembe találhatod magadat a mesterséges és természetes gyémántok közötti választással.

Mindkét anyag előnyei vannak, de azok, akik valóban különleges és minőségi ékszert szeretnének, a természetes gyémántokat választják. Röviden összefoglaljuk, miért.
A természetes gyémántok évmilliók vagy akár milliárdok alatt alakulnak a föld mélyén, mintegy 140-190 kilométer mélyen a földkéreg alatt. A gyémántok keletkezéséhez nagyon magas hőmérséklet és nyomás szükséges, amelyek a szénatomokat a föld mélyén található különböző ásványokba zárják, ahol majd hatalmas nyomás alatt átalakulnak gyémánttá. Ezek az ásványok a vulkanikus kőzetekkel együtt az idők folyamán felszínre kerülnek a vulkáni kitörések során, és a gyémántokat tartalmazó kőzeteket a folyók és a folyóvizek hordják tovább. A gyémánt bányászata hatalmas munka, és a megmunkálása külön szakértelmet igényel. A csiszolás az, ami megadja a drágakő végső formáját és csillogását.

A mesterséges gyémántokat viszont laboratóriumban állítják elő a megfelelő nyomás és hőmérséklet alkalmazásával. Ezek az anyagok általában olcsóbbak mint a természetes gyémántok. A leggyakrabban az ipar használja fel az így termelt köveket. Tömeges gyártása néhány hetet vesz igénybe hatalmas energiát felhasználva korlátlan darabszámban. 


Azonban a természetes gyémántoknak van egy olyan vonzereje, amelyet a mesterséges anyagok nem tudnak utánozni. A természetes gyémántok nagyon sokáig formálódnak föld mélyén, és ez idő alatt egyedi jellemzőket alakítottak ki, mint például a tisztaság, a csillogás és a szín. Az ékszerekbe foglalt természetes gyémántok emiatt sokkal értékesebbek és különlegesebbek, mint bármely mesterséges alternatíva.

Nincs két teljesen egyforma természetes gyémánt ezáltal biztos lehetsz benne, hogy a Te ékszered is különleges és egyedi lesz azonosítható lézer sorszámmal!


Az ékszereink minősége és stílusa garantált, hiszen csak a legmagasabb minőségű természetes gyémántokat használjuk fel. Az ékszereink nem csak lenyűgözően csillognak, hanem hosszú élettartamukkal is meggyőznek majd, hogy a legjobb választás a természetes gyémánt!
Ne habozz, válaszd a  Life & Style ékszer webáruházat, ha igazán különleges és minőségi ékszerekre vágysz. Válogass a természetes gyémántokkal készült ékszereink közül, és tedd különlegessé minden napodat!

Jó tanács:

Gyémánt ékszer vásárlás előtt, mindig keress rá hol, milyen cégtől vagy beszállítótól vásárolnak, ezzel elkerülhető a csalódás. A Life & Style ékszer az online áruházában vásárolt ékszerekre és gyűrűkre is teljes körű garanciát vállal.
Megbízható cégek listája: Responsible Jewewllery Council (RJC)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyémánt gyémánt gyűrű
Az oldal tetejére